سازه ال اس اف Lsf چیست ؟
سازه ال اس اف Lsf چیست
سازه ال اس اف
یکی از مدرن ترین سازه های صنعت ساختمانی که از سبک ترین متریال های ساختمانی تشکیل شده است و در حال حاضر، در صنعت ساختمان سازی مورد استفاده قرار می گیرد سازه ی فولادی پیش ساخته است که به اختصار به این سازه ها، ال اس اف می گویند. البته باید این نکته را یادآوری کنیم که این سیستم ساختمانی قابل اجرا در ساختمان های با طبقات محدود و نهایت تا 5 طبقه است.
ال اس اف LSF در واقع یک سازه ی ساختمانی پیش ساخته یا همان مودولاری است که یک ساختار اسکلت فلزی سبک می باشد. این سازه ها طبق طرح معماری ساختمان، در کارخانه ها تولید می شوند و در محل پروژه با استفاده از پیچ های مونتاژ، پیاده می شوند. این سیستم ساختمانی از LGSها یا همان مقاطع فولادی جدار نازک تشکیل شده اند.
مزایای سازه ال اس اف (LSF)
- سرعت بالا در اجرا اسکلت ال اس اف
- کاهش وزن ساختمان و به تبعه آن کاهش نیروی زلزله
- نصب ساده و سریع ساختمان
- ضد زلزله بودن تا ۸ ریشتر
- نصب ساده و سریع تاسیسات و غیره
- عایق صوتی و حرارتی با عایق نمودن دیواره
- مقاومت در برابر آتش
- حمل و نقل آسان به صورت منتاژ در محل
- نصب پنل های پیش ساخته برای نمای داخل و بیرون
- تنوع در طراحی و معماری
- کاهش زمان اجرای کار ساختمان
- افزایش عمر اقتصادی ساختمان
نحوه اجرای سازه ال اس اف Lsf
نحوه اجرای سیستم ساختمانی ال اس اف lsf همانند سیستم های دیگر ساخت و ساز در جهان می باشد. بدین صورت که می بایست ابتدا طرح های معماری و سازه ای و سپس نقشه های اجرایی را تولید و تهیه کرد و سپس بر اساس آن ها نسبت به اجرای سازه اقدام کرد. برای ساخت این گونه سازه ها مواردی وجود دارد که میتوانیم آنها را به ترتیب به شما معرفی کنیم.
شالوده
مرحله اول را می توان به عنوان شالوده نامگذاری کرد. در این مرحله برای برپایی سیستم شالوده و نصب دیواره ها می بایست نواری به عمق ۴۰ تا 50 سانتی متر اجرا شود سپس بعد از آرماتور بندی و بتن ریزی و قالب بندی در فواصل استاندارد تعبیه شده می توان با استفاده از آنها دیوار ها را اجرا نمود. معمولاً فواصل استاندارد بین 4۰ تا 6۰ سانتیمتر می باشد و مرحله اول را مرحله شالوده می نامیم.
دیوارها
بعد از اجرای پی و شالوده نوبت به برپایی دیوارها می رسد. برای برپایی دیوارها با استفاده از انکربولت هایی که از قبل برای این کار استفاده شده بودند می بایست ابتدا تراک های کف کاملا نصب شوند و سپس استاد ها به صورت کشویی داخل تراک قرار میگیرند. منظور از تراک در این قسمت به قسمت های افقی گفته می شود که از بالا و پایین به صورت کشویی استاد ها را در بر می گیرند.
استاد ها نیز اعضای اصلی در پرپایی دیوارها هستند و نقش آنها تحمل بارهای ثقلی است. بنابر این اجزای تشکیل دهنده سازه lsf شامل دیوارهای غیر باربر و باربر همانند دیگر سازه ها می باشد. همانطور که در بالا به آنها اشاره کردیم استاد ها و تراک ها نقش دیوارهای باربر و غیر باربر را دارند که به صورت پانل های بارهای عمودی و جانبی مورد استفاده قرار میگیرند.
به این صورت که دیوارهای باربر انتقال دهنده بار های عمودی ساختمان و نگه دارنده نمای خارجی هستند و جذب کننده بارهای جانبی ساختمان در برابر باد و زلزله می باشند که می توانند از ساختمان های lsf در برابر زلزله و طوفان کاملا محافظت کنند و فشار سازه را کاملاً حفظ می کنند.
در طرف مقابل دیوار های غیر باربر قرار دارند که برای جداسازی فضاهای داخلی بنا مورد استفاده قرار میگیرند. استاد های فولادی را معمولاً برای عبور دادن تاسیسات از قبل و به صورت پیش فرض به همان صورت که در نقشه ها به آنها اشاره شده سوراخکاری میکنند و این استاد ها از بالا و پایین با فواصل ۴۰ تا ۶۰ سانتیمتر را کاملا متصل میکنند.
در سیستم ساختمانی ال اس اف lsf، دیوار ها با متصل شدن استاد های فولادی اصطلاحاً باد بندی شده سپس با نصب پنل های گچی به شکل پانلی ساخته می شوند. در صورت اضافه کردن بادبند به این شیوه باعث میشود تا مقاومت در برابر بارهای خارجی نظیر باد و زمین لرزه مقاوم تر شوند و باعث می شود تا این دیوارهها بتوانند فشارهای بسیار زیادی را در مقابل باد و زلزله و فشارهای جانبی تحمل کنند.
سازه ال اس اف در چه جاهایی کاربرد دارد؟
- در ساختمان هایی که تا ۵ طبقه بوده و مسکونی هستند.
- در مجموعه هایی که کاربری آموزشی و ورزشی دارند.
- در کارخانجات و کارگاه هایی که کاربری صنعتی دارند.
- به صورت نیم طبقه در مکان هایی که ارتفاع زیاد دارند، ساخته می شود.
- در ساختمان هایی که قصد دارند طبقاتی را در پشت بام اضافه کنند.
- در ساخت و ساز شهرک هایی مسکونی در کوتاه ترین زمان
- در ساخت هر مکانی که محدودیت ساخت طبقاتی دارند.
اجرای پوششهای داخلی و خارجی سازه
در نمای سازه هایی به روش ال اف اس، می توان از هر نوع مصالح سنتی و مدرن استفاده کنیم. برای اجرای پوشش های خارجی ، می توان از روش تر (ملات) یا خشک استفاده کرد.
برای پوشش های داخلی هم می توان از مصالح متنوعی همچون رنگ، کاغذ دیواری، انواع و اقسام کاشی، گچ و … بهره گرفت و برای پوشاندن کف نیز از هر نوع کف پوش و پارکت و موکت که در بازار موجود است می توان استفاده کرد. عایق کاری دیوارها چه در داخل و چه در بیرون، معمولا توسط ورق های پلی استایرن که ضخامتی ۵ سانتی متری دارد، تامین می شود.
اجرای تاسیسات سازه ال اس اف(برقی و مکانیکی)
در اجرای ویلای lsf، تاسیسات مکانیکی که شامل لوله کشی و تهویه می باشد، توسط متخصصین این امر انجام می شود. در لوله کشی عمدتا لوله های سوپرپایپ و پی وی سی فشرده به کار برده می شود که اینگونه لوله ها در مقابل لوله هایی با جنس فلز و چدن دارای مقاومت بالایی بوده و بسیار منعطف می باشند.
در تاسیسات برقی هم سیم کشی، نصب کلید و پریز و خط های تلفن و تلویزیون اجرا می شود که نصب این تاسیسات به دلیل آنکه سازه ها پیش ساخته بوده و در میان دیوارها فضاهای خالی وجود دارد، کار را بسیار راحت تر می کند.
اجرا و نصب درب و پنجره
درب و پنجره هایی که در اینگونه سازه مورد استفاده قرار می گیرد از جنس پی وی سی و آلومینیوم ضد حریق بوده که اینگونه درها قابلیت ضد سرقت نیز داشته و در سبک های مدرن ساخته می شوند.