سازه ال اس اف Lsf ضد زلزله
پیش از هر چیز، به این موضوع میپردازیم که lsf چیست و مخفف چه کلماتی است؟
LSF، مخفف Lightweight Steel Frame و به معنی قاب فولادی سبک است. پس سازه ال اس اف سازهای است که بر پایه یک قاب فولادی سبک ساخته میشود.
این قاب یا اسکلت فولادی، چه ویژگیهایی دارد که میتوان از آن برای ساخت سازه ال اس اف استفاده کرد؟
قاب ال اس اف، از فولاد با ضخامت کم و از نوع گالوانیزه تولید میشود بنابراین مقاومت خوبی در برابر فشار وزن، خوردگی، پوسیدگی و سایر مواردی از این قبیل دارد.
علاوه بر این استفاده از lsf، باعث افزایش سرعت ساختمانسازی میشود که این موضوع هم به نفع سازندگان است و هم خریداران!
سازه پیش ساخته ال اس اف که بر پایهی استفاده از ورقهای کم ضخامت فولادی با پوشش گالوانیزه، شکل گرفته است را با استفاده از پروفیلهای C, U و Z به هم متصل میکنند. سازه های ال اس اف به دلیل مزایای بیشماری که دارند در ایران و جهان محبوب هستند.
فلسفه مهندسی در این نوع از ساختمان این است که المانهای ضعیف ولی متعدد را جایگزین المانهای قوی ولی کم تعداد کرده اند به همین دلیل در زمان وقوع زلزله حتی اگر بخشی از ساختمان دچار آسیب بشود سایر قسمتها نقص آن را جبران می کنند .
ساختمانهای LSF بسیار سبک اند ، برای مقایسه ، وزن ساختمان های LSF یک ششم ساختمانهای بتنی و یک چهارم ساختمانهای فلزی است و از آنجایی که یک ساختمان هرچقدر سبکتر باشد نیروی کمتری را نیز جذب می کند بنابراین در زمان وقوع زلزله کمترین آسیب را می بیند.
اکنون به کمک تکنولوژی کدکم این امکان فراهم آمده است که ساختمانهای LSF را در شرایط حدی و به صورت شکل پذیر و به همان شکلی که طراحی کرده ایم بسازیم. همچنین به کمک تولید مکانیزه مبتنی بر طراحی مهندسی ، نقش نیروی انسانی و خطاهای احتمالی در اندازه گیری و نصب به حداقل می رسد. به این ترتیب ساختمانی بنا می شود که عملکرد خیلی بهتری دارد.
- سرعت بسیار بالای اجراو نصب: روش ال اس اف این فرصت را برای سازندگان ایجاد میکند تا سرمایه آنها در کمترین زمان با بهترین کیفیت ساخت بازگردد. به عنوان مثال جهت احداث یک سازه چهار طبقه با زیربنای هزار متر مربع تنها به 120 روز کاری زمان نیاز است.
- افزایش فضای مفید: افزایش 9 الی 12 درصدی فضاهای مفید داخلی در مقایسه با روشهای سنتی به جهت کاهش ضخامت دیوارها.
- کیفیت غیر قابل مقایسه و یکنواختی سازه: از آنجا که مقاطع سیستم ال اس اف (LSF) در کارخانه تولید میشوند و پس از آن بوسیله مجریان متخصص اجرا میشوند، کیفیت سازه در قیاس با روشهای سنتی بسیار بالاتر میباشد.
- سبکی سازه و نتیجتا کاهش نیروی زلزله: وزن سازه در سیستم ال اس اف (LSF) حدودا 25%-30% سازههای معمول است ، نتیجتا به همین میزان نیروی زلزله بسیار کمتری به آن وارد میشود.
- کیفیت بالا در اجرای اتصالات: متفاوت با ساخت و ساز به روش سنتی که در اکثر مواقع کیفیت پایین اجرای اتصالات سرمنشاء اغلب خرابیها در زلزله میشوند، در سیستم ال اس اف (LSF) اتصالات دقیق و همچون دیگر اجزای سازه دارای کیفیت اجرای بالایی میباشند.
- کاهش مصرف انرژی: به دلیل عایق بندی صوتی و حرارتی مناسب دیوارها در سیستم ال اس اف (LSF) ، میزان تبادل انرژی در این سازهها بسیار پایینتر از سازههای ساخته شده به روش سنتی است و در طولانی مدت صرفه جویی قابل توجهی در هزینه حرارتی سازه میشود.
- حمل و نقل آسان: سبکی و ابعاد کوچک مقاطع، زمینه را برای حمل و نقل آسان فراهم میکند.
- قابلیت بازیافت: اکثر قطعات سازهای و غیر سازهای در سیستم ال اس اف (LSF) به صورت پیچی اجرا می شوند و بازیافت، دمونتاژ و انتقال آنها به آسانی امکانپذیر میباشد.
- مقاومت و دوام بالا در شرایط محیطی متفاوت: به علت گالوانیزه بودن تمامی مقاطع، سازههای ساخته شده با روش ال اس اف (LSF) دارای مقاومت بسیار مناسبی در مقابل خوردگی و رطوبت بوده و در شرایط محیطی شمال و جنوب کشور دارای عمر مفید بیشتری میباشند.
- سهولت اجرای تاسیسات برقی و مکانیکی: در مراحل ساخت مقاطع فولادی جدار نازک ال اس اف (LSF)، مسیرهای استاندارد در جان این مقاطع در نظر گرفته می شود که عبور تاسیسات مکانیکی و برقی از داخل انها باعث سهولت در نصب سیستم های الکتریکی و لوله کشیها می گردند.
- همخوانی فرهنگی فضای داخلی و خارجی سازه با سازههای سنتی: در نمای خارجی انواع نماها از قبیل سنگ، آجر نما، نمای PVC ، چوبی یا آلمینیومی، رنگ، کاشی، سرامیک و … در نمای داخلی نیز همانند دیوارهای سنتی امکان اجرای رنگ، کاغذ دیواری و …وجود دارد که این خصوصیت موجب میگردد تفاوتی با ساختمانهای معمول و سنتی وجود نداشته باشد.
- عملکرد صوتی خوب: عایق درون دیوارها باعث عدم انتقال صدا و عملکرد صوتی مناسب این ساختمانها میشود.
- مقاوم در برابر آتش سوزی: تمام عناصر این سیستم از جمله عایقهای حرارتی و صوتی از استانداردهای ضد حریق برخوردار میباشند.
- نیاز به فضای کم کارگاهی و ایمنی بیشتر در کارگاه.
- وزن سبک: سازههای ال اس اف (LSF) دارای وزن سبکی میباشند که این سبک وزنی منجر به افزایش ایمنی در سازههای ال اس اف (LSF) شده است. سازه اس اف (LSF) با هدف مقابله با زلزله طرح ریزی و رواج یافته اند. این سازهها دارای اسکلتهای فولادی محکم و سبک وزنی میباشند که در زمان وارد شدن انرژیهای زیاد تنشی یا رانشی مانند زلزله، به خوبی از خود عکس العمل نشان میدهند. یکی از این عکس العمل ها، تقسیم انرژی در سازههای اطراف توسط اتصالات پیچ و مهرهای میباشد که در نهایت انرژی را بین اتصالات سازه خنثی مینمایند.
- همچنین این سازهها بر اساس استانداردهای کنونی صنعت ساختمان سازی ارائه میشوند و به صورت کاملاً نظارت شده در کارخانهها ساخته شده و در محل کارفرما اجرا میشوند. در اجرای این سازهها از نظارت دقیقی استفاده میشود که اتصالات بین سازهها را با توجه به استانداردهای تعریف شده انجام دهند. با این حساب ایمنی در سازههای ال اس اف (LSF) در سطح جهانی میباشد و از همه لحاظ رعایت شده است.
- استقامت بالا: فرآیند نورد سرد که بر روی سازههای ال اس اف (LSF) انجام میشود، منجر به افزایش استقامت این سازهها میشود. سازههای ال اس اف (LSF) در فرآیند نورد سرد، ابتدا گرم میشوند و سپس به یکباره عملیات سردسازی آنها انجام میشود. این کار باعث ایجاد کربن در بین لایههای عناصر آنها میشود و این استقامت فولاد را بالاتر میبرد. همچنین فولادی که نورد سرد میشود، دیگر خاصیت شکنندگی و خم شوندگی خود را از دست میدهد و این منجر به استقامت بیشتر ساختمان در زمان زلزله یا آتش سوزی میشود. از این لحاظ ایمنی در سازههای ال اس اف (LSF) به خوبی رعایت شده است.
- اسکلت قوی: اسکلت سازههای ال اس اف (LSF) با استفاده از فولاد نورد سرد یا سی اف اس (CFS) ساخته شده است. در این اسکلت کلیه موارد ایمنی شامل به کار بردن خرپا ها، اتصالات مورب و غیره به خوبی استفاده میشود. خرپاها باعث انتقال انرژی از سطوح افقی به سطوح عمودی میشوند. سطوح عمدی قابلیت پخش بار وارده در کل سطح را دارند. پس انرژی که به سطوح افقی مانند سقفها وارد میشود در دیوارها تقسیم شده و خنثی میشود. همچنین اتصالات مورب نیز بار وارده بر روی یک ناحیه از دیوار را به صورت ضربدری به نقاط دیگر دیوار وارد مینمایند و در نتیجه انرژی رانشی و تنشی که به دیوار وارد شده است، در خود دیوار تقسیم شده و خنثی میشود. با این عملیات و استانداردها، ایمنی در سازههای ال اس اف (LSF) به خوبی رعایت شده است.
سازه ال اس اف Lsf ضد زلزله
سازه ال اس اف Lsf ضد زلزله
سازه ال اس اف Lsf ضد زلزله
سازه ال اس اف Lsf ضد زلزله
سازه ال اس اف Lsf ضد زلزله
سازه ال اس اف Lsf ضد زلزله
سازه ال اس اف Lsf ضد زلزله
سازه ال اس اف Lsf ضد زلزله
سازه ال اس اف Lsf ضد زلزله
سازه ال اس اف Lsf ضد زلزله
سازه ال اس اف Lsf ضد زلزله
سازه ال اس اف Lsf ضد زلزله
سازه ال اس اف Lsf ضد زلزله
سازه ال اس اف Lsf ضد زلزله
سازه ال اس اف Lsf ضد زلزله